Home

MOUNT ELGON NATIONAL PARK

Watervallen in Mount Elgon National Park   Grotten van Mount Elgon  
   
Uitzicht over Mount Elgon National Park  
 
Grootte :

1150 kmē

Ligging :

In het oosten van Oeganda, op de grens met Kenia.

Streek : Mbale
Afstanden : Kampala 260 km, Mbale 20 km, Nairobi 470 km
Laagste punt : 1990 meter
Hoogste punt : 4321 meter (Wagagai)
Fauna : 300 vogelsoorten
Bekend om : De vierde hoogste berg in Afrika en de enige plek ter wereld waar olifanten grotten binnendringen.

Mount Elgon National Park is gelegen op de grens van Oeganda en Kenia. Het is een prachtig natuurgebied met verborgen grotten, heldere watervallen, mysterieuze rotssculpturen, kraters, warmwaterbronnen en indrukwekkende bergpieken. De vulkaanflanken worden bedekt door ongerept oerwoud, het leefgebied van olifanten, buffels, luipaarden, antilopen en verschillende apensoorten.

De bekendste grot in Mount Elgon National Park is Kitum Cave. Deze is gelegen in Kenia en is ruim 200 meter diep. Elke nacht dringen olifanten en buffels de grot binnen en vinden hun weg door de kronkelende doorgangen, op zoek naar het natuurzout dat zij van de beschadigde rotswanden likken.

Mount Elgon zelf is een uitgestorven vulkaan, vernoemd naar de stam van Elgonyi die vroeger in de grotten aan de zuidkant van de berg woonden. De Masai omschreven de berg als "Ol Doinyo Ilgoon" (Borstberg), terwijl deze aan de Oegandese kant "Masawa" werd genoemd. Het is vierde hoogste berg in Afrika, met de op één na hoogste piek van Oeganda, en is relatief eenvoudig te beklimmen. Mount Elgon telt in totaal vijf belangrijke pieken: Wagagai (4321 meter), Sudek (4302 meter), Koitobos (4222 meter), Mubiyi (4211 meter) en Masaba (4161 meter).

Bekijk foto's van Mount Elgon National Park & Sipi Falls...

 

map Mount Elgon National Park

Klik op de map voor een vergroting!