Home
           
 
Januari 2011 Overzicht ervaringen Januari 2011 Overzicht ervaringen Februari 2011 Februari 2011 Maart 2011 Maart 2011 April 2011 April 2011 Mei 2011 Mei 2011 Juni 2011 Juni 2011 Juli 2011 Juli 2011 Augustus 2011 Augustus 2011 September 2011 September 2011 November 2011 November 2011 December 2011 December 2011

 

Zondag, 20 november 2011

Zondag, 27 november 2011

 

 

Zondag, 20 november 2011

    In Oeganda kan het aan veel ontbreken - stroom is daar momenteel zeker één van - maar wat het de laatste tijd in overvloed heeft, is water. Het 'regenseizoen' is nu al ongekend lang bezig, en nog steeds valt er dagelijks een hevige tropische bui.
    Zo ook tijdens een van de weekenden dat we in Kampala aan het winkelen zijn. Het is niet eens zo'n bijzonder heftige regenval, maar genoeg om de straten binnen no time blank te zetten. Verlaten motortaxi's staan tot halverwege in het water, Jinja Road is een grote stroomversnelling geworden en hier en daar staat er zelfs een auto vast waarvan de chauffeur natte voeten heeft gekregen.

    Op zondag maken we weer een uitstapje naar Jinja en nemen een kijkje bij de Bujagali Falls. De aanwezigheid van de nieuwe dam is hier niet meer ongemerkt gebleven... Wat eens tot een van de meest spectaculaire attracties van Oeganda behoorden, is nu volledig onder water gelopen. Het lieflijke watervalletje, de rotsen waar het water met een geweldige kracht overheen ging, het drukbezochte restaurantje... alles is compleet verdwenen. Zelfs van de beboste eilandjes, een geliefde plek voor de Afrikaanse visarenden, zijn nog enkel de toppen van de bomen te zien.
    Jammer dat al dit natuurschoon zomaar plaats heeft moeten maken voor de plannen van de overheid. Te meer daar het stuwmeer dat nu gecreëerd is bij lange na niet de voorspelde energie gaat leveren die nodig is om het land van electriciteit te voorzien...

B E F O R E
A F T E R

Zondag, 27 november 2011

    Tegen onze verwachting in zijn we ook dit jaar in Kampala aanwezig om de jaarlijkse MTN Marathon bij te wonen. Enigszins onvoorbereid verschijn ik aan de start van de 10 km, maar ook dit keer is het weer een feest om het mee te maken.
    De mensenmassa van tienduizenden mensen die de dit evenement trekt, volgt in een geel lint het afgezette parcours. Sommige op professionele hardloopschoenen, sommige op hun dagelijkse schoeisel (met óf zonder hak!) en weer anderen zoeken liever de hulp van een (brommer)taxi op, om zich een paar honderd meter voor de finish weer onder de wandelende dan wel rennende fanatiekelingen te mengen. Maar hoe creatief of modieus de deelnemers ook zijn, allemaal steunen ze hetzelfde doel. Onder het thema "What's Your Reason to Run?" komen de opbrengsten van de marathon ten goede aan de voorziening van schoon drinkwater voor de bevolking in Amuria, een van de meest afgelegen districten in Oeganda.

   Na de nodige inspanningen staat het team van Great Lakes Safaris een welkom ontbijt op het hoofdterrein te wachten. Met de gemerkte bedrijfstent, het uitgebreide buffet én de safari auto trekken we de nodige aandacht en is onze deelname aan de Marathon 2011 weer een groot succes!

Great Lakes Safaris tent    Ontbijtbuffet na de marathon    Great Lakes Safaris running team