Home
           
 
Januari 2010 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2010 Februari 2010 Juni 2010 Juni 2010 Maart 2010 Maart 2010 April 2010 April 2010 Mei 2010 Mei 2010 Juli 2010 Juli 2010 Augustus 2010 September 2010 Augustus 2010 September 2010 Oktober 2010 Oktober 2010 November 2010 November 2010 December 2010 December 2010

Maandag, 8 november 2010

Maandag, 15 november 2010

 

 

Maandag, 8 november 2010

    Een goed begin van de week. "Mutungo road is closed" klinkt er 's ochtends vroeg vanuit de autoradio. De bewoners zijn in opstand gekomen tegen de slechte staat van de weg, compleet met brandende wegversperringen en traangas naar het schijnt. Geen idee waar Mutungo road zich bevindt. En de aanwijzing dat dit zo'n dramatisch slechte weg zou zijn, helpt ook niet echt want héél Kampala is bezaaid met potholes en afgebrokkeld asfalt.
    Nietsvermoedend vervolg ik mijn weg via de vertrouwde route naar kantoor. Het is pas wanneer ik één van de buitenwijken van Kampala nader en verschillende 'anti-riot' politiemannen zie staan, dat het me begint te dagen. Haaks op de weg zijn nog duidelijk sporen van een brandend voorwerp dat er heeft gelegen.
    Oke, dus DIT is Mutungo road! Tja, dan geef ik de bewoners wel een beetje gelijk; het is een inderdaad een zeer slechte weg. Maar of het nou zo'n goed idee is om dat op deze manier kenbaar te maken... En nog minder lokt het vooruitzicht om me midden tussen de hoogopgelaaide gemoederen van de mensen te begeven. Nog geen minuut nadat ik de agenten gepasseerd was kom ik er weer langs, nu in tegengestelde richting. Dan maar via één van de andere slechte wegen naar kantoor...

 

Maandag, 15 november 2010

    Door de slechte wegen, verkeersopstoppingen, armoede en corruptie lijkt het soms of het leven hier niet altijd mee valt. Maar er is ook een andere kant van Oeganda: de rode kleur van de weg die scherp afsteekt bij het groene golvende landschap, de vrolijke tandeloze lach van een oud vrouwtje op de markt en het kleine meisje in uniform dat op blote voeten naar school rent maar toch even stopt om naar je te zwaaien. Dit soort momenten doen je de kleine ergernissen weer vergeten. En doen je bedenken dat je toch wel bevoorrecht bent om dit stukje Afrika te mogen wonen...

 

Overzicht Onze Ervaringen