Home
           
 
Januari 2010 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2010 Februari 2010 Juni 2010 Juni 2010 Maart 2010 Maart 2010 April 2010 April 2010 Mei 2010 Mei 2010 Juli 2010 Juli 2010 Augustus 2010 September 2010 Augustus 2010 September 2010 Oktober 2010 Oktober 2010 November 2010 November 2010 December 2010 December 2010

Mei 2010

 

 

Mei 2010

    De Zuid-Afrikanen zijn nog druk aan het aftellen wanneer ik begin mei naar het zuidelijke puntje van het continent vlieg. Alles in Durban ademt de World Cup en in andere steden zal het niet anders zijn. Het begint met mijn aankomst op het splMoses Mabhida Stadiuminternieuwe King Shaka International Airport welke pas sinds 1 mei geopend is. Al het personeel, van schoonmakers tot bankbedienden, draagt met trots de geel-met-groene voetbalshirts en ook op straat blijkt het een trend te zijn.
    Op weg van het vliegveld naar het appartement wordt duidelijk dat er nog hard op en langs de weg gewerkt wordt om alles op tijd klaar te hebben. In het centrum zijn de straten al rijkelijk versierd met vlaggen van de deelnemende landen en zelfs de taxichauffeurs weten precies hoeveel dagen het nog is. De hele stad bruist en telt af tot het grote moment.

    Ook Indaba, de toeristische beurs waar ik Great Lakes Safaris vertegenwoordig, schenkt ruimschoots aandacht aan de World Cup door talloze vuvuzela's uit te delen en een moment in te lassen waarop iedereen zo luid mogelijk op zijn Afrikaanse toeter blaast, om te vieren dat het nog precies één maand is tot de opening van het WK.

    Uiteraard kan ik een bezoek aan het Moses Mabhida Stadium niet aan me voorbij laten gaan. Het nieuwe voetbalstadion ligt vlakbij het centrum en op zo'n honderd meter van het strand. Het is er nog opvallend rustig, al zijn er verschillende mogelijkheden om het stadion van dichterbij te bekijken. Met de SkyCar ga ik via de beroemde boog naar 106 meter hoogte waar het platform een prachtig uitzicht biedt over de stad en de kustlijn. Alleen jammer dat het veld zelf volkomen uit het zicht blijft; ik kan nog net een glimp opvangen van de tribune met de gekleurde stoeltjes.

    Nauwelijks van Zuid-Afrika terug kan ik mijn koffer al weer inpakken voor de volgende reis. Ditmaal naar Frankfurt in Duitsland, waar ik een 3 dagen durende beurs bijwoon en er vervolgens nog een weekje Nederland aanplak. Ideaal om weer even lekker te winkelen en van de beginnende zomer te genieten op de drukke terrasjes!

 
Uitzicht vanuit ons appartement
Een glimp van de tribune
Met de SkyCar naar de top van het stadion
 
Uitzicht over Durban
 
Overzicht Onze Ervaringen