Home
           
 
Januari 2010 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2010 Februari 2010 Juni 2010 Juni 2010 Maart 2010 Maart 2010 April 2010 April 2010 Mei 2010 Mei 2010 Juli 2010 Juli 2010 Augustus 2010 September 2010 Augustus 2010 September 2010 Oktober 2010 Oktober 2010 November 2010 November 2010 December 2010 December 2010

April 2010

 

 

April 2010

    Al worden de paasdagen rustig op de farm doorgebracht, toch vinden we het weer eens tijd voor een weekendje weg in eigen land. We boeken een weekend package bij Munyonyo Commonwealth Resort, een groot resort aan Lake Victoria met verschillende gebouwen, tropische tuinen, zwembaden, manege en haven.
    Na de zaterdagmiddag lekker aan het zwembad doorgebracht te hebben, te midden van lokale en internationale families, schuiven we 's avonds aan voor een enigszins opmerkelijk diner in het restaurant. Ondanks onze 'set menu' moeten we 45 minuten op ons voorgerecht wachten, wordt het toetje tíjdens de soep op tafel gezet en zodra we onze lepels hebben neergelegd, worden de lege borden letterlijk ingewisseld voor onze hoofdgerechten. Eigenlijk een knappe prestatie als je serveerster in een vijfsterren resort bent...!
    Het ontbijt op zondag verloopt gelukkig een stuk georganiseerder (mede omdat het buffet is) en tegen 10.00 uur maken we een boottochtje over Lake Victoria, dat onderdeel van ons geboekte pakket is. Lekker toeristisch maar het is volop genieten van de talrijke groene eilandjes, het glinsterende water in de ochtendzon, de watervogels op verlaten vissersbootjes, de lokale ferry's die eilandbewoners naar het vasteland brengen en de drukte op de markt aan de oever. Een heerlijk vakantiegevoel terwijl we in feite nauwelijks een uurtje van huis zijn!

   Aan het einde van het maand worden we zoals gewoonlijk voor een bezoek aan de ambassadeur uitgenodigd, om gezamenlijk Koninginnedag te vieren. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het feest vroegtijdig beëindigd werd i.v.m. het incident in Apeldoorn, blijft de tuin nu tot in de late uurtjes gevuld met vele Nederlanders, typisch Hollandse hapjes, Grolsch en zelfs bekenden uit Westerbeek!

 

 

Overzicht Onze Ervaringen