Home
           
 
Januari 2009 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2009 Februari 2009 Maart 2009 Maart 2009 April 2009 April 2009 Mei 2009 Mei 2009 Juni 2009 Juni 2009 Juli 2009 Juli 2009 Augustus 2009 Augustus 2009 September 2009 September 2009 Oktober 2009 Oktober 2009 November 2009 November 2009 December 2009 December 2009

 

Zaterdag, 7 maart 2009

Zaterdag, 14 maart 2009

Zondag, 15 maart 2009

 

 

Zaterdag, 7 maart 2009

    Vandaag is het dan eindelijk zover voor het voetbalteam van Royal Van Zanten. Ze mogen hun nieuwe outfits tonen aan hun collega's, waarvoor een wedstrijd georganiseerd is tegen een rozenfarm uit de buurt. Gehuld in nieuwe shirts, shorts, sokken en voetbalschoenen maakt het team met veel vertoon hun opkomst. Dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 verloren wordt is slechts bijzaak...

Royal Van Zanten voetbalteam

 

Zaterdag, 14 maart 2009

    We hebben een lange rit voor de boeg om een weekendje in Queen Elizabeth National Park door te brengen. Uiteraard overnachten we in Simba Safari Camp, de nieuwe safari accommodatie van Great Lakes Safaris. Na eerst alle vorderingen bekeken te hebben nemen we rustig de tijd voor de lunch. Vanaf onze veranda zien we hoe (te) zwaar beladen vrachtwagens met 5 km/u de berg opkruipen. Ook de overvolle taxi's bezwijken bijna onder hun gewicht. Matatu's zijn er bijna niet dus dienen de gewone personenauto's als openbaar vervoer, waarbij ze zoveel mogelijk passagiers tegelijk meenemen. Een kleine Toyota Corolla met vier personen vóór en zes op de achterbank vormt dan ook geen uitzondering!

    Halverwege de middag besluiten we richting Congo te rijden dat slechts 35 km verderop ligt. De strakke asfaltweg reikt helemaal tot de grens, waarbij we uitgestrekte katoenvelden en bananenplantages passeren. Eenmaal in Mpondwe geeft een slagboom toegang tot een stukje niemandsland, waarna het onherbergzame Congo volgt. We rijden een kilometer vijf terug en slaan dan een murram road in die naar het nationaal park leidt. Een kilometerslange, kleurige stoet van mensen komt ons aan weerszijde van de weg tegemoet gelopen. Jong, oud, vrouw, man... allen terugkerend van een dag hard werken in de katoenvelden, met een hak rustend op hun schouder of balancerend op het hoofd. De katoenvelden reiken nagenoeg tot de grens van Queen Elizabeth en worden enkel onderbroken door een klein dorpje bestaande uit een paar armoedige hutjes.
    Voorbij het vissersplaatsje Katwe rijden we het park officieel binnen en maken een korte game drive. Veel waterbucks, buffels, wrattenzwijnen en olifanten wandelen op of langs het pad. In de schemering keren we terug naar Simba Camp waar een warme douche en lekkere maaltijd op ons wachten.

 

Zondag, 15 maart 2009

    Vandaag doen we de game drive nog eens dunnetjes over en vertrekken in alle vroegte naar Kasenyi. Zowel het wild als andere safari auto's zijn nauwelijks te bekennen waardoor we aangenaam verrast zijn als we na ruim een uur een groepje auto's bij elkaar zien staan. Een familie van zeven leeuwen liggen op zo'n 100 meter afstand in het veld. Helaas zijn het voornamelijk hun oren die boven het gras uitsteken. Een tweede groep leeuwen, bestaande uit één moeder met drie jongen, vinden we vlakbij de hoofdweg en zijn gelukkig een stuk beter zichtbaar. Tevreden keren we terug naar Simba voor het ontbijt waarna we weer aan onze lange rit naar Mukono beginnen...

Familie waterbucks in Queen Elizabeth National Park  Olifant in Queen Elizabeth National Park  Leeuwen in Queen Elizabeth National Park

Naar boven

Overzicht Onze Ervaringen