Home
           
 
Januari 2009 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2009 Februari 2009 Maart 2009 Maart 2009 April 2009 April 2009 Mei 2009 Mei 2009 Juni 2009 Juni 2009 Juli 2009 Juli 2009 Augustus 2009 Augustus 2009 September 2009 September 2009 Oktober 2009 Oktober 2009 November 2009 November 2009 December 2009 December 2009

 

Juli 2009

 

 

Juli 2009

    In juli scheiden onze wegen zich kort. Miranda vliegt naar Nederland voor een weekje met zonovergoten terrasjes en zwoele zomeravonden, terwijl Bas zich in een dikke fleecejas hult om zich te beschermen tegen de Keniaanse winter.

    Aan het eind van de maand zijn we allebei weer terug in Oeganda, mooi op tijd om het Royal Van Zanten team aan te moedigen bij de Corporate League. De competitie tegen andere bedrijven vindt plaats op de velden van Makerere University in Kampala. Maar ondanks de nieuwe oranje tenues weten de RVZ spelers slechts één van de vier wedstrijden te winnen.

    In de namiddag worden de voetbalvelden ingeruild voor het zwembad van Hotel Africana. Ieder team dient voor de 25 meter vrije slag en estafette race vier leden af te vaardigen, waarvan minimaal één dame. Wij voegen ons bij de rest van het publiek op de tribune en met hooggespannen verwachtingen kijken we hoe de overige teams het ervan af brengen.
     Dat niet alle Afrikanen regelmatig een zwembad induiken, blijkt al snel. Terwijl de één zijn gespierde lichaam in een stark Speedo zwembroekje heeft gehuld, lijkt de ander snel een boxershort uit de kast getrokken te hebben. En terwijl de één een professioneel zwembrilletje op zijn hoofd draagt, verschijnt de ander aan de start met een grote felgekleurde duikbril, zo een die ook meteen zijn neus bedekt. Er zit nog net geen snorkel aan vast!
    En dan is het de beurt aan onze dame. Het startsein klinkt, ze maakt een ietwat vreemde duik... en blijft heftig spartelend in het water liggen. Gelukkig duiken de rescuers er meteen op af en brengen haar veilig naar de kant. Bij de mannen gaat het gelukkig beter en onze heer weet zelfs als tweede de overkant te bereiken.
    De individuele wedstrijden worden gevolgd door de estafette race. Aangezien de zwemkwaliteiten van onze vertegenwoordigster te wensen overlaten, neemt één van de andere RVZ dames dapper haar plaats in. De drie mannen nemen het voortouw en bereiken één voor één soepel de overkant. Maar wanneer de dame aan de beurt is, lijkt het of we naar een herhaling kijken. Ook zij waagt de sprong maar moet er direct weer uitgevist worden door de rescuers. Volgend jaar toch maar eerst wat zwemlessen organiseren voor we weer een dame afvaardigen...!

Royal Van Zanten voetbalteam in nieuwe tenues     Corporate League zwembadrace bij Hotel Africana
 
Overzicht Onze Ervaringen