Home
           
 
Januari 2009 Overzicht ervaringen Januari 2009 Overzicht ervaringen Februari 2009 Februari 2009 Maart 2009 Maart 2009 April 2009 April 2009 Mei 2009 Mei 2009 Juni 2009 Juni 2009 Juli 2009 Juli 2009 Augustus 2009 Augustus 2009 September 2009 September 2009 Oktober 2009 Oktober 2009 November 2009 November 2009 December 2009 December 2009

Maandag, 13 april 2009

Vrijdag, 17 april 2009

Donderdag, 30 april 2009

 

Zaterdag, 11 april 2009

    De dagelijkse werkzaamheden op de farm en in Kampala worden tijdelijk onderbroken door een bezoek aan Naivasha, waar Bas weer gevraagd is om voor een collega in te vallen. En met het lange Paasweekend voor de deur is dit een ideale gelegenheid om de vrije dagen in één van de beroemdste nationale parken in Afrika door te brengen!

    Zaterdagmorgen rijden we via een (gedeeltelijk) nieuwe weg naar Narok en volgen dan het stenige pad naar de Sekenani Gate van de Masai Mara. Net zoals in Naivasha is het ook hier ontzettend droog en wordt er halsreikend naar de regens uitgekeken. Het gras is kort en de Masai trekken steeds dieper het park in om water en voedsel voor hun vee te vinden. Iets na 12.00 uur arriveren we bij Mara Simba Lodge, een luxe lodge die net buiten het nationaal park gelegen is. Het is duidelijk dat we niet de enige zijn geweest met het idee om de Paasdagen in de Mara door te brengen! Temidden van de honderden gasten doen we ons tegoed aan het uitgebreide lunchbuffet en brengen we nog een uurtje door op de veranda van onze tent, die direct aan de Talek Rivier gelegen is.
    De eerste game drive in de namiddag begint niet slecht: twee leeuwen, één dode buffel en vijfentwintig safari auto's. De witte busjes met hun safaridaken zijn al van verre te herkennen en wie ook een glimp wil krijgen van de etende leeuwen moet netjes achteraan in de file sluiten! Na dit sensationele aanzicht volgt er nog een cheeta in het struikgewas, wederom omringd door tientallen toeristen, en een paartje leeuwen dat tevergeefs een wrattenzwijn achtervolgt. Tevreden keren we tegen 19.00 uur terug naar de lodge, nemen een warme douche en genieten van een heerlijke barbecue. Wanneer we al vrij vroeg ons bed opzoeken, krijgen we nog even gezelschap van een bushbaby, die op de in het licht gevangen insecten afkomt.

 

Zondag, 12 april 2009

    Eerste Paasdag begint vroeg met een ochtend game drive door het park. Ditmaal hebben we gids John meegenomen, niet zozeer voor zijn gevatte opmerkingen maar wel zo handig om niet te verdwalen. Al vrij snel stuiten we op een familie van 7 leeuwinnen en 1 mannetjesleeuw. We volgen hen naar een plek waar ze rustig gaan liggen en zien vervolgens een ander mannetje aarzelend op hen afkomen. Ruim een uur blijven we kijken hoe de buitenstaander héél langzaam de groep benadert. Wanneer hij eindelijk één van de vrouwtjes achterna gaat, gaan wij er ook vandoor. We nemen nog een kijkje bij het karkas van de buffel, dat gisteren zoveel toeschouwers trok, maar er is weinig meer van over. Om 09.00 uur zijn we terug bij de lodge, mooi op tijd voor ontbijt, en anderhalf uur later beginnen we aan een tweede game drive. Hoewel we ook nu weer verschillende leeuwen aantreffen, liggen ze stuk voor stuk languit in het struikgewas te slapen.

    Inmiddels is de ochtendzon verdwenen en valt er van tijd tot tijd een druppel regen. Na de lunch relaxen we een paar uurtjes in onze tent, alvorens we voor een derde game drive vertrekken. Ditmaal rijden we richting Talek, met uitgestrekte vlaktes en weinig auto's. We stuiten op een jonge mannetjesleeuw die zijn rustplek plompverloren midden op de vlakte uitgekozen heeft. Met zijn ogen stijf dichtgeknepen, lijkt hij vastbesloten te zijn zich niet te laten storen in zijn middagdutje. Iets verderop vinden we nog twee hyena's, wederom een slapende mannetjesleeuw en ten slotte de cheeta van de vorige dag. In de schemering keren we terug naar de lodge en sluiten we aan voor het avondbuffet.

 

Maandag, 13 april 2009

    Ook op Tweede Paasdag zijn we weer vroeg op pad, maar dit keer laten we de gids achterwege. Het aantal auto's is nu aanzienlijk verminderd, wat het zoeken naar dieren tevens moeilijker maakt. Bovendien heeft het behoorlijk geregend en zijn de paden op sommige plekken erg modderig of zelfs onbegaanbaar. Toch slagen we er weer in een drietal (slapende) leeuwen te vinden. Na een laatste ontbijt bij de lodge rijden we op ons gemak terug naar Naivasha en brengen de regenachtige middag op de farm door.

Foto's van Masai Mara...

 

Vrijdag, 17 april 2009

    Hoewel in Kenia het regenseizoen eindelijk aangebroken lijkt te zijn, laten de echte regens in Oeganda nog even op zich wachten. De enige regenbuien vallen 's nachts waardoor de ochtend bewolkt en fris begint. In de middag klaart het echter weer op en de dag eindigt met een strakblauwe lucht en veel zon.

 

Zondag, 30 april 2009

    Traditiegetrouw wordt Konginnedag in Oeganda in de tuin van de Nederlandse ambassadeur gevierd. Na bijna twee uur in de file gestaan te hebben - je moet er wat voor over hebben - arriveren we pas tegen 21.00 uur bij de ambassade. Om nog geen uur later vriendelijk maar dringend verzocht te worden het feest te verlaten. Aanleiding is natuurlijk het drama dat eerder op de dag in Apeldoorn heeft plaatsgevonden, waardoor het feest eigenlijk helemaal afgelast had moeten worden. De receptie gaat echter toch door, de ingehuurde band speelt ingetogen op de achtergrond en de Hollandse hapjes zijn beperkt tot erwtensoep en broodjes rookworst. Samen met de ruime meerderheid van de gasten zetten we het feest door bij de (Nederlandse) kroeg Iguana, waar we ons tot na middernacht uitstekend vermaken. En nu de ambassade met een grote voorraad Heineken, bitterballen en andere snacks is blijven zitten, kunnen we vast en zeker op een tweede Hollandse feestje rekenen dit jaar!

Naar boven

 

Overzicht Onze Ervaringen