Home
           
 
Maart 2008 Overzicht ervaringen Maart 2008 Overzicht ervaringen Januari 2008 January 2008 Februari 2008 Maart 2008 Februari 2008 April 2008 April 2008 Mei 2008 Mei 2008 Juni 2008 Juni 2008 Juli 2008 Juli 2008 Augustus 2008 Augustus 2008 September 2008 September 2008 Oktober 2008 Oktober 2008 November 2008 December 2008 December 2008 November 2008

Zondag, 23 november 2008

Vrijdag, 28 november 2008

Zaterdag, 29 november 2008

 

Zaterdag, 1 november 2008

    Na ruim een jaar wordt de weg van Namaiba naar Mukono eindelijk weer gegrade. Althans... de voornemens lijken er te zijn, maar vooralsnog is men nog niet verder gekomen dan lukraak wat hopen zand neer te gooien en die daar maar laten liggen. Bovendien regent het nu vrijwel elke dag, wat niet bepaald een ideale combinatie is. Gevolg is dat menig auto met bestuurder, waaronder ik (Miranda), vast komt te zitten in de modder. In mijn geval is hulp gelukkig nabij en na een telefoontje wordt de auto door een chauffeur van de farm bevrijd.

 

Donderdag, 20 november 2008

    Het vast komen te zitten met de auto blijkt niet het enige probleem te zijn waar je in Afrika mee te maken kunt krijgen. Toen ik aan het eind van de dag Kampala uitreed, begon de auto vanuit het niets te toeten. De claxon maakte een hels kabaal maar wat ik ook probeerde, niets deed het stoppen. En op goed geluk een draadje lostrekken leek me ook geen goed idee. Er zat niets anders op dan zo snel mogelijk naar de garage te rijden, die zich gelukkig slechts een paar kilometer verderop bevond. En snel ging het zeker! Het luide getoeter trok de aandacht van iedereen op straat, bodaboda's gingen zo ver mogelijk aan de kant en chauffeurs lieten me meteen passeren. Iedereen dacht natuurlijk dat het een noodsituatie was. Wel zo handig eigenlijk...

 

Zondag, 23 november 2008

    Vandaag is het zover. Na maandenlange training is het Royal Van Zanten team klaar voor hét evenement van het jaar: de MTN International Marathon in Kampala. Niet de marathon zelf wordt gelopen maar een bescheiden 10 kilometer, samen met nog zo'n 8000 andere deelnemers. Sommigen zijn sportief gekleed, anderen lopen in een spijkerbroek met versleten gympies eronder. Sommigen vastbesloten om een nieuw record te lopen, anderen doen meer mee voor de gezelligheid. Maar één ding staat vast: tussen de duizenden gele MTN marathon shirts is het Royal Van Zanten team met haar knaloranje shirts onmiskenbaar aanwezig!
    Om 07.20 uur klinkt het startschot en komt de menigte langzaam maar zeker op gang. De één wat sneller dan de ander; sommigen sprinten weg en anderen houden het na tweehonderd meter al voor gezien. Als een geel(-oranje) lint bewegen de renners zich door de straten van Kampala, met de beroemde Oegandese atleet Moses Kipsiro aan kop. Maar ook het Royal Van Zanten team stelt niet teleur. Eddie Lubulwa weet als eerste te finishen in een tijd van 33:24. Binnen de daaropvolgende tien minuten komen er nog zo’n tien oranje T-shirts de finishlijn over en uiteindelijk weet het gehele team de 10 kilometer succesvol af te leggen.
    De MTN International Marathon is echter niet zomaar een sportief evenement. Het volledige inschrijfgeld van de deelnemers wordt gedoneerd aan de bevolking van Noord-Oeganda. Na de jarenlange onlusten in deze regio is de rust nu langzaam teruggekeerd en kunnen de families terug naar hun dorpen. Met de opbrengsten van de marathon zijn er speciale “return kits” samengesteld, die hen helpen om weer een nieuw leven op te bouwen. En op deze manier weet het Royal Van Zanten team niet alleen een sportieve maar ook een sociaal waardevolle bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor Oeganda!

Foto's van de MTN Marathon 2008...

 

Vrijdag, 28 november 2008

    Klein, nog enigszins stuntelig maar kerngezond. Vandaag is ons eerste Ankole kalfje geboren! Het stiertje is overigens niet de enige aanwinst op de farm. Sinds enkele dagen rijdt Bas rond op een felrood monster op vier wielen: de Yamaha Grizzley 350. Na herhaaldelijk een quadbike safari gemaakt te hebben in Jinja en Lake Mburo, werd het hoog tijd om er zelf ook één aan te schaffen, zodat we nu hier in de omgeving kunnen rondscheuren...

Foto's van onze nieuwe aanwinsten... / Videofilm van de "Spinning Grizzly"...

 

Zaterdag, 29 november 2008

    Vandaag hebben we weer een bezoek aan Primate Lodge Kibale op de planning staan. Aangezien er op technisch gebied nog het een en ander verbeterd kan worden nemen we Santo mee, de technical manager van Van Zanten. Ver komen we echter niet. We zijn Kampala net uit en kunnen eindelijk een snelheid van boven de 50 km/u halen, wanneer we ontdekken dat er enorm veel speling op het stuur zit. We rijden nog enkele heuvels op en af, maar de auto wordt bijna onbestuurbaar en er zit niets anders op dan terug te keren. Vijf uur na ons vertrek zijn we weer terug bij af.

Naar boven

 

Overzicht Onze Ervaringen