Home
           
 
Maart 2008 Overzicht ervaringen Maart 2008 Overzicht ervaringen Januari 2008 January 2008 Februari 2008 Maart 2008 Februari 2008 April 2008 April 2008 Mei 2008 Mei 2008 Juni 2008 Juni 2008 Juli 2008 Juli 2008 Augustus 2008 Augustus 2008 September 2008 September 2008 Oktober 2008 Oktober 2008 November 2008 December 2008 December 2008 November 2008

Vrijdag, 21 maart 2008

Maandag, 24 maart 2008

Donderdag, 27 maart 2008

Zondag, 30 maart 2008

 

Zondag, 2 maart 2008

    Sinds onze terugkomst in Oeganda is het zonnig en heet, met af en toe een fikse regen-/onweersbui tussendoor. Afgelopen week zijn we veel in de weer geweest met nieuwkomer Mugu, die zich geen moment laat opsluiten in de tuin met George. Blijkbaar vindt hij Mawa veel leuker gezelschap, want zodra hij erin geslaagd is onder het hek door te kruipen, wandelt hij rechtstreeks naar onze tuin en laat zichzelf binnen via één van de poortjes, of een zelf gegraven kuil onder het hek. Hij kondigt zijn bezoek aan door eerst Mawa's brok op te schrokken, vervolgens de waterbak leeg te slurpen en dan tevreden op de veranda neer te ploffen. Mawa kijkt het ondertussen met een mengeling van nieuwsgierigheid en jaloezie aan, maar bijt dapper van zich af als het haar te gortig wordt.

Boerbokje


Zaterdag, 15 maart 2008

    Na een korte rustperiode bij de Boerbokgeiten, is er vandaag weer een lammetje geboren. Een stevig bokje met een kenmerkende kromme neus is nummer 7 onder de nieuwgeboren geiten. Een nieuwe geboortegolf is hiermee ingeluid!

 

Vrijdag, 21 maart 2008

    Het lange weekend van Pasen denken we mooi in het oosten van het land door te brengen, met een bezoek aan Piane Upe Game Reserve en een wandeling in Mount Elgon National Park. De accommodatie in Sipi is al geboekt maar naar mate het weekend dichterbij komt blijkt het toch niet zo'n veilig plan te zijn. Net over de grens, in Kenia, spelen de gemoederen tussen verschillende stammen weer hoog op, met als gevolg dat het Oegandese grensdorpje Kapchorwa in een vluchtelingenkamp is veranderd. En hoewel de accommodatiebeheerders in Sipi geen reden zien om níet te komen, besluiten we om ons voorgenomen bezoek toch nog maar even uit te stellen...

 

Maandag, 24 maart 2008
Easter Monday

    In Nederland mag er dan sprake zijn van Witte Paasdagen, hier op de evenaar is het ook koud en nat!
In plaats van naar Sipi te gaan, hebben we maar een onderkomen dichterbij gezocht: Hotel Africana. Na een etentje bij de Mexicaan zijn we het nachtleven van Kampala ingedoken: gepoold bij de nieuwe bar Alleygators, een biertje gedronken op het dak van Garden City en gedanst bij Mateo's. Even na middernacht barst er een hevige onweersbui los, maar tegen die tijd zijn wij al weer veilig terug in ons hotel.

    Zondagochtend ontbijten we in het smakeloos ingerichte ontbijtzaal en vertrekken daarna naar Garuga om de Oegandese Kampioenschappen Motorcross bij te wonen. De hele ochtend blijven er dreigende wolken in de lucht hangen en na amper een eerste manche op de modderige crossbaan, breekt de bui echt los. Uren staan we onder een tent te schuilen, zonder zicht op enige opklaring. Halverwege de middag zien we onze kans om naar de beschutting van de auto te vluchten en kunnen we eindelijk terug naar Mukono. Pas in de avond houdt de regen op, maar niet zonder aanzienlijke schade aan de kassen.

 

Donderdag, 27 maart 2008

    Ook de dagen na Pasen worden gekenmerkt door veel neerslag. De regen houdt nu uren zelfs héle dagen aan en de wegen zijn een grote puinhoop geworden. Nieuwe potholes van een meter breed en diep duiken plotseling op, washing bays overstromen en de drainages kunnen de bruine kolkende rivier niet meer opvangen. Een beschrijving van de situatie lángs de kant van de weg is waarschijnlijk overbodig; laat je verbeelding maar spreken!

                                 People push a vehicle through the floods on Kabuusu Road        The Killer hole on the Kampala-Jinja highway, with the size of two drums

 

Zondag, 30 maart 2008

    Vandaag zijn we weer getrakteerd op een typisch Afrikaanse situatie: we besluiten te gaan eten in het Colline Hotel en bestellen een steak en tipalia. Na 45 minuten komt één van de serveerster naar onze tafel en kondigt kalm aan: "Sorry m'am, tilapia is finished." WAT?! Dat niet alle gerechten die op de kaart staan ook daadwerkelijk geserveerd kunnen worden, weten we na drie jaar wel. Maar dat we bijna een uur moeten wachten voordat iemand ons dit komt vertellen, wordt zelfs ons te gortig! Verontschuldigend druipt de serveerster af naar de keuken en komt na 5 minuten terug... met de bestelde vis!

Naar boven

Overzicht Onze Ervaringen