Home
           
 
Maart 2008 Overzicht ervaringen Maart 2008 Overzicht ervaringen Januari 2008 January 2008 Februari 2008 Maart 2008 Februari 2008 April 2008 April 2008 Mei 2008 Mei 2008 Juni 2008 Juni 2008 Juli 2008 Juli 2008 Augustus 2008 Augustus 2008 September 2008 September 2008 Oktober 2008 Oktober 2008 November 2008 December 2008 December 2008 November 2008

 

Dinsdag, 1 januari 2008

Woensdag, 2 januari 2008

Maandag, 7 januari 2008

 

 

Dinsdag, 1 januari 2008

    Ondanks het late tijdstip van de avond ervoor, zitten we vandaag alweer vroeg aan het ontbijt om de eerste ferry naar de overkant te nemen. Gelukkig zijn de problemen van gisteren verholpen en kunnen we dit keer zonder hindering de Top of the Falls bereiken. In de vroeg ochtendzon wandelen we met een gids naar de verschillende uitzichtpunten en genieten van het opspattende water van de Nijl.
    Na de wandeling rijden we op ons gemak terug naar Kampala. Hoewel we probleemloos en tegen de normale prijs onderweg onze tank kunnen vullen, horen we op de radio dat dit in de hoofdstad wel anders is. De herbenoeming van president Kibaki heeft flinke tegenstand ontmoet, me
t als gevolg dat de import plat ligt. Geen diesel of benzine dat ons land nog in komt, dus zitten de tankstations in Kampala zo goed als zonder. Naar mate we dichterbij de stad komen, worden de rijen voor de benzinepompen langer en groeien uit tot lange files op de grote weg. De prijzen op de borden kloppen al lang niet meer; in deze situatie kan elk bedrag voor een liter benzine gevraagd worden!

 

Woensdag, 2 januari 2008

    Vandaag zijn het niet alleen Noud en Riky die afscheid nemen, maar stapt ook Miranda op het vliegtuig naar Nederland. Het is weer tijd voor haar jaarlijkse tournee langs de verschillende beurzen in Europa. Bas blijft nog even in Oeganda en zal aan het eind van de maand richting Nederland vertrekken, voor het onmisbare Carnaval.

 

Maandag, 7 januari 2008

    Zowel vanuit Oeganda als Nederland wordt de situatie in Kenia gespannen in de gaten gehouden. Het is onbegrijpelijk dat de eens zo kalme stadjes als Naivasha en Eldoret, waar we nauwelijks twee maanden geleden doorheen zijn gereden, nu het centrum van geweld, vernieling en moord zijn geworden.
    Daarnaast is het natuurlijk de vraag welke invloed de crisis op Oeganda zal hebben. Vele goederen worden vanuit Kenia geïmporteerd en met name voor de brandstof is Oeganda geheel afhankelijk van haar buurland. Nu echter het hele transport in Kenia is stilgelegd, schieten de prijzen van benzine en diesel naar ongekende hoogte (omgerekend 4,50 euro per liter). Uiteraard heeft dit ook effect op de rest van de economie, zoals de bevoorrading van de supermarkten, de uitvoer van de safari's en de dagelijkse vluchten van KLM en andere luchtvaartmaatschappijen.
    Tot op heden zijn de gevolgen echter nog te overzien en wachten we hoopvol op een teken van verbetering uit het voorheen zo stabiele buurland.

 

 

 

 

 

Overzicht Onze Ervaringen