Home
           
Januari 2006 Januari 2006 Februari 2006 Maart 2006 April 2006 Mei 2006 Juni 2006 Juli 2006 Mei 2006 September 2006 Oktober 2006 December 2006 November 2006 Augustus 2006 November 2006 December 2006 September 2006 Oktober 2006 Juli 2006 Maart 2006 Augustus 2006 Februari 2006 Juni 2006 April 2006 Terug naar overzicht
 

 

Vrijdag, 3 november 2006

Zaterdag, 4 november 2006

Dinsdag, 14 november 2006

Zondag, 19 november 2006

Woensdag, 23 november 2006

Zondag, 26 november 2006

 

 

Vrijdag, 3 november 2006

    Vanmiddag staat er een Mini Sportdag voor de medewerkers op de farm gepland. Maar eerst moet er nog een halve dag hard gewerkt worden. Wanneer Miranda rond lunchtijd van Kampala naar huis rijdt, valt de regen met bakken uit de hemel. De ruitenwissers kunnen het amper bijhouden en de murram road verandert in no time in een rivier. Maar gelukkig komt na regen zonneschijn, waardoor de sportdag niet in het water valt.
    Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van zaklopen en broodhappen tot een estafetteloop en stoelendans. Het meest spectaculaire is de boda-boda race tussen de expats. Jacques, Hans, Bas en Koen moeten een rondje over de farm rijden met achterop een lieftallige dame, in feite niet meer dan één van de managers in vrouwenkleren. Voor Koen eindigt de wedstrijd dramatisch als hij al na vijf meter met zijn vrouw onderuit glijdt. Hans denkt de anderen te slim af te zijn door een andere route te nemen, maar uiteindelijk is het Bas die als eerste over de finish komt. En nu de mzungu's eenmaal de smaak te pakken hebben, willen ze de motortjes niet zomaar meer afstaan.
    Bij het voetbal mogen de meiden dit keer ook hun talent tonen. Om de competitie toch enigszins eerlijk te houden krijgen de jongens een handicap. Met de handen op hun rug vastgebonden gaat het rennen toch niet zo gemakkelijk meer in het natte gras. Maar uiteindelijk is het toch de vrouwelijke keeper die een bal doorlaat en winnen de jongens alsnog met 1-0. De voetbalwedstrijd wordt gevolgd door korfbal, waar de jongens van expeditie in een charmant rokje verschijnen en overtuigend hun overwinning behalen. Alleen bij het touwtrekken, natuurlijk de mannen tegen de vrouwen, blijft onbeslist; het touw knapt tot twee keer toe. Na de prijsuitreiking valt al snel de duisternis en is het tijd voor vlees, (fris)drank en muziek. Shake your kabina! Helaas komt er veel te vroeg een einde aan het feest, wanneer de DJ gehoorzaam om 21.00 uur de muziek afbreekt. Morgen is er immers weer een normale werkdag...

Zaterdag, 4 november 2006

    Na het feestje van gisteren hebben we de smaak te pakken en rijden we 's avonds naar Kampala voor de maandelijkse Holland Party. Ditmaal vindt het plaats in Bugolobi en voor de liefhebbers wordt de film van André Hazes getoond. Het leven van deze oerNederlandse zanger laat ons echter koud; het is meer de gekoelde Bavaria, gesponsord door Van Zanten, die ons trekt. Hoewel het niet erg druk is, maar met wel veel bekende gezichten, wordt het toch nog een latertje.

Dinsdag, 14 november 2006

    We hebben een nieuwe auto! Althans, in die 17 jaar van zijn bestaan heeft de Pajero er waarschijnlijk nog nooit zo nieuw uitgezien. Er is een tweedehandse deur aan de passagierskant in gezet en de auto is helemaal overgespoten. In dezelfde kleur gelukkig. En terwijl Miranda al weer dagelijks naar haar werk rijdt, heeft de verzekering vandaag, na lang wikken en wegen, besloten dat de reparatie van de auto mag beginnen.
Het weekend hebben we voornamelijk op de farm doorgebracht en Bas is een groot gedeelte van de zondag bezig geweest om het hek opnieuw Mawa-proof te maken. Ze heeft namelijk ontdekt dat ze er met haar lengte toch overheen kan klimmen. Vooralsnog zijn het alleen de poortjes, waar ze met haar achterpoten in het gaas afzet. Op die manier kon ze Miranda achterna toen ze eieren ging halen en slaagde ze erin Bas en Koen op hun wandeling te volgen. Maar het prikkeldraad die Bas boven alle poortjes heeft gespannen, lijk haar (voorlopig) wel tegen te houden.

    Het laatste nieuws is dat Bas zijn verzameling weer heeft uitgebreid. Nu hij drie auto's in de tuin heeft staan en slechts twee motors, moet er nog een tweewieler bij! Een nieuwe motor dus, en deze keer écht een splinternieuwe! Bij de originele dealer in Kampala heeft hij een Yamaha YBR 125 voor een aardige prijs weten te kopen. Is zijn verzameling vervoermiddelen binnenkort gelukkig weer in evenwicht!

Naar boven

Zondag, 19 november 2006

    De geïmproviseerde barrière heeft Mawa precies één week tegen kunnen houden. Gisteravond hadden we een feestje bij onze buurman Hans en het duurde niet lang voordat Mawa een manier had gevonden om te ontsnappen en onuitgenodigd langs te komen. Noodgedwongen hebben we haar maar weer aan paaltje vastgelegd en heeft Bas weer vandaag de hele middag gespendeerd aan het versterken van het prikkeldraad.

    Nu er drie motors zijn, wordt het tijd dat Miranda ook leert rijden. Vanmiddag heeft ze dus haar eerste motorrijles gehad. Op de Honda van Bas. Het is maar een 95cc maar zwaar genoeg om het gevoel van handmatig koppelen en gas geven te krijgen. Na de motor in een half uur 30 keer afgeslagen te laten hebben, kreeg ze het eindelijk onder de knie en wist ze zonder problemen een paar rondjes te rijden. En nu maar oefenen zodat ze dadelijk de Kawasaki kan uitproberen!

Woensdag, 22 november 2006

    Sinds onze komst ruim een jaar geleden heeft het nog nooit zoveel geregend als nu. We mogen ons dan wel midden in het regenseizoen bevinden, maar vaak blijft het niet bij één tropische regenbui op een dag. De tijd over het afleggen van de 13 km naar Mukono wordt met elke bui verlengd en het aantal potholes verdrievoudigt. Het voordeel is echter dat het altijd al groene landschap een nog diepere kleur heeft gekregen.

Zondag, 26 november 2006

    Vandaag waren we eigenlijk van plan om Mabira Forest per mountainbike te gaan verkennen. Helaas viel dit plan letterlijk in het water door een regenbui die vannacht begonnen was en pas tegen de middag ophield. In contrast tot deze overvloed, hebben wij binnen juist een tekort aan water. Nadat er enkele dagen geleden een pomp is gestolen op de farm, zijn medewerkers druk bezig geweest om deze te vervangen. Er is weliswaar meteen een nieuwe pomp gekocht maar voordat die, met het complete pakket onderdelen, geïnstalleerd is én ook nog werkt... We moeten dus weer even spaarzaam zijn met water, al kunnen we dankzij de regen ons tekort nog enigszins aanvullen.

Naar boven

Overzicht Onze Ervaringen